HEADER actueel

Bosbergtoren Appelscha geopend

Bosbergtoren Appelscha geopend

De bosbergtoren markeert al meer dan 100 jaar het hoogste punt van het vasteland van Friesland. De oude 17 meter hoge uitzichttoren raakte gedateerd en was niet meer hoog genoeg om over de boomtoppen uit te kunnen kijken. Vrijdag 14 oktober is de nieuwe Bosbergtoren geopend. De nieuwe toren is 35 meter hoog en is geheel opgebouwd uit cor ten staal. De cilindrische gevel refereert met zijn beplating aan een dennenstam.

Lees meer...


Artist impressions voor winnend plan voor Albertsbaan in Roden

Artist impressions voor winnend plan voor Albertsbaan in Roden

Frans Beune Landschap en Stedenbouw heeft de prijvraag voor een nieuw ontwerp voor de Albertsbaan gewonnen. BügelHajema Visuals is verantwoordelijk voor de artist impression’s van het plein. In het ontwerp is een combinatie gemaakt van een amfitheater achtig pleingedeelte met horecapaviljoen, dat uitkijkt op het lagere pleingedeelte dat een meer brink achtige sfeer heeft gekregen; een muziekkoepel omringd door boompartijen. Zo ontstaat een mix van Drentse en Italiaanse sferen.

Lees meer...


Volker Wessels onthult plannen voor Iceworld Assen

Volker Wessels onthult plannen voor Iceworld Assen

Op vrijdag 17 juni 2016 is door Volker Wessels het planconcept voor Iceworld en Terra Experience voor een breed publiek gelanceerd. Op die dag zijn de plannen in de vorm van een spetterende promotiefilm en een glossy bidbook aan verschillende stakeholders gepresenteerd. Voor het gebied tussen het Factory Outlet Center en TT World heeft VolkerWessels een initiatief gelanceerd voor de realisatie van een nieuwe overdekte ijsbaan annex skihal, gecombineerd met een indoor attractie: Terra Experience. In deze attractie maakt de bezoeker een spectaculaire reis naar het binnenste van de aarde. Het is tevens een reis in de tijd; van het heden, via prehistorie, ijstijd en steentijd naar het moment van het ontstaan van de aarde.

Lees meer...

Visualisatie speeleilanden Landal Orveltermarke

Visualisatie speeleilanden Landal Orveltermarke

Landal Orveltermarke is een park van 25 hectare met circa 225 recreatiebungalows. Het park ligt in een fraai esdorpenlandschap ten zuiden van het dorp Orvelte. Om de aantrekkelijkheid van het park voor gezinnen met jonge kinderen te vergroten, is door Verhoeve Groen BV een basisplan opgesteld voor de ontwikkeling van een tweetal speeleilanden in de bestaande waterpartijen aan de oostkant van het park. Dit plan is door BügelHajema Visuals gevisualiseerd.

Lees meer...

Artist impressions voor Stationsplein Winschoten

Artist impressions voor Stationsplein Winschoten

Het stationsplein is voor veel bezoekers de eerste kennismaking met de stad. Deze eerste kennismaking is in Winschoten op dit moment weinig aantrekkelijk. Frans Beune Landschap en Stedenbouw heeft een nieuw plan ontworpen voor een nieuwe stadsvloer met een bijzonder verlichtingsconcept. BügelHajema Visuals heeft een aantal foto inpassingen gemaakt om de gemeente te overtuigen en de bewoners van Winschoten te informeren.

Lees meer...