• Home
  • Actueel
  • Studiemiddag ‘Integratie van regelgeving in het omgevingsplan’ druk bezocht

Studiemiddag ‘Integratie van regelgeving in het omgevingsplan’ druk bezocht

opdezelfdeleestIntegratie van gemeentelijke verordeningen in het omgevingsplan, dat was de inzet van de druk bezochte bijeenkomst van Platform 31 (op 31 mei jl). Dit in het kader van de leergang “Op Dezelfde Leest”. Onze collega’s Albert Jan Meeuwissen en Rosalie van Ruler presenteerden daarbij de resultaten van eerder uitgevoerd onderzoek. Hierin zijn de juridische mogelijkheden om verordeningen en andere gemeentelijke regels te integreren met de regels van het bestemmingsplan nader bekeken.
Ten behoeve van deze studiemiddag hebben Albert Jan en Rosalie het supplement ‘Inleiding in integratie van gemeentelijke regelgeving’ geschreven. Dit supplement maakt onderdeel uit van de reeks ‘Van bestemmingsplan naar omgevingsplan’ van Op Dezelfde Leest en kan worden gezien als een belangrijke aanzet voor een handleiding voor het opstellen van het omgevingsplan .

Er was grote belangstelling voor deze studiemiddag. Veel gemeenten en andere belangstellenden bereiden zich op deze manier voor op de komst van de Omgevingswet.
Tijdens de studiemiddag stond de integratie van de bepalingen uit de APV in het omgevingsplan centraal. Samen hebben we het stappenplan doorgenomen hoe de integratie van de bepalingen van de APV in het omgevingsplan het beste plaats kan vinden. Dit smaakt naar meer! Onze handen jeuken om verder na te denken over het omgevingsplan, en dat geldt ook voor veel andere aanwezigen. Iedereen is nieuwsgierig en leergierig naar de mogelijkheden hoe een omgevingsplan er uit kan gaan zien.
Wij kijken in ieder geval uit naar het vervolg van de reeks ‘Van bestemmingsplan naar omgevingsplan’ van Op Dezelfde Leest.

Informatie over Op Dezelfde Leest treft u hier. Hier vindt u ook informatie over hoe u het supplement kunt bestellen.

Albert Jan Meeuwissen

Albert Jan Meeuwissen

Jurist omgevingsrecht
Contact