• Home
  • Actueel
  • Omgevingsvisie Giessenlanden unaniem aangenomen

Omgevingsvisie Giessenlanden unaniem aangenomen

giessenlandenIn de laatste maand van 2017 kwam de gemeenteraad van Giessenlanden bijeen om de Omgevingsvisie vast te stellen. Met complimenten voor het proces en het dynamische, toekomstgerichte document is de Omgevingsvisie unaniem aangenomen.

brOok uit dit project blijkt weer dat het investeren in het proces bij het opstellen van Omgevingsvisies een enorme meerwaarde heeft. In Giessenlanden werd geïnventariseerd bij college, raad en stakeholders. Maar ook door dorpsraden te houden in álle dorpen in de gemeente. Iedereen praatte mee. In drie arenadebatten werden vervolgens de verbindingen gelegd tussen de opgehaalde informatie. Het schrijven van de visie is onderdeel van deze fase. Maar de kracht zit in het debat, in het gesprek om ideeën en meningen uit te wissen.

Het resultaat is een Omgevingsvisie die breed gedragen wordt door gemeenteraad en bewoners van de gemeente, en unaniem is vastgesteld. En daar zijn we, als opstellers van de visie en begeleiders van het proces, best een beetje trots op.

Bekijk ook de projectpagina van de Omgevingsvisie Giessenlanden