• Home
 • Actueel
 • Vacature Ontwerper/Adviseur ruimtelijke kwaliteit (32-40 uur)

Vacature Ontwerper/Adviseur ruimtelijke kwaliteit (32-40 uur)

teamassenHeb jij passie voor de fysieke leefomgeving en werk jij graag in een enthousiast en multidisciplinair team? Wij zoeken een enthousiaste collega!

Onze omgeving, jouw functie
Ga jij de uitdaging aan om als ontwerper ons team te komen versterken? Je draagt in brede zin bij aan de advisering op het gebied van ruimtelijke kwaliteit. Dat loopt van een hoog schaalniveau in omgevingsvisies tot het kleine schaalniveau van bijvoorbeeld een landschappelijk inrichtingsplan voor een erf. In de participerende samenleving wordt communicatie steeds belangrijker; naast een inspirerende ontwerper ben je daarom tevens communicatief vaardig. Je werkt samen met je teamgenoten, die jouw inbreng en klankbordrol op waarde weten te schatten.

Concreet zijn jouw taken:

 • Het zelfstandig of in samenwerking met andere leden van een projectteam werken aan diverse projecten voor de fysieke leefomgeving, zoals ontwerpopgaven (variërend van erf tot regio), beeldkwaliteitsplannen, adviezen ten aanzien van ruimtelijke kwaliteit in stedelijk en landelijk gebied, omgevingsvisies en bestemmingsplannen/omgevingsplannen.
 • Het helder en to-the-point communiceren over hiervoor genoemde producten en werkzaamheden in woord en in het bijzonder ook in beeld.

De ideale Ontwerper/Adviseur ruimtelijke kwaliteit; zo ben jij
Een van onze noordelijke vestigingen is jouw standplaats, maar door jouw flexibiliteit kan jij tevens worden ingezet voor onze andere vestigingen. Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen. Passie voor het vakgebied is hierbij jouw drijfveer. Je hebt een eigen mening en zoekt naar de verbindende oplossingen. Je hebt een servicegerichte houding en je bent contactrijk: jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Je voelt je prettig in een commerciële omgeving.

Verder:

 • heb je een relevante opleiding op hbo-niveau of universitair niveau (in de richting van land-schapsarchitectuur/stedenbouw of vergelijkbaar);
 • heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • beschik je over kennis van het vakgebied (ruimtelijke ordening, stedenbouw/landschap) en ben je in staat die kennis in de praktijk toe te passen;
 • beschik je over aantoonbare ontwerpvaardigheden en een goede schrijfvaardigheid.

Dit bieden wij jou
BügelHajema Adviseurs behoort tot de grootste onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. De betrokkenheid van werknemers vinden wij erg belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap waarbij onze medewerkers samen het algemeen bestuur vormen. Wij beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een enthousiaste en positief-kritische werkomgeving, waarin jij je verder kunt ontwikkelen.

Solliciteer en adviseer
Ben jij de gewenste versterking die zich herkent in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: , postadres: Vaart NZ 50, 9401 GN te Assen.

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Mischa Teensma (landschapsarchitect in de vestiging Leeuwarden), tel: 058 - 215 25 15.

Over BügelHajema Adviseurs
BügelHajema Adviseurs is een allround adviesbureau met circa 70 medewerkers op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht. Wij werken vanuit onze vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. Wij maken ruimtelijke visies, ontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. Wij voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen. Zie ook onze website: www.bugelhajema.nl.