• Home
  • Actueel
  • Opruimen! Begin met het opschonen van ruimtelijkeplannen.

Opruimen! Begin met het opschonen van ruimtelijkeplannen.

ruimtelijkeplannen2

Bestemmingsplannen publiceren we op ruimtelijkeplannen.nl. Deze functie verdwijnt als de Omgevingswet in werking treedt. Het omgevingsloket neemt de functie van ruimtelijkeplannen.nl over. Een groot deel van uw huidige planvoorraad maakt vanaf dat moment onderdeel uit van het tijdelijk omgevingsplan. Het is belangrijk dat u op tijd alle concept plannen en vervallen plannen verwijdert.

Maar er is meer. Het nieuwe omgevingsloket bevat een groter aantal filters, bedoeld om de gebruiker te helpen de juiste, relevante informatie te vinden. Om dit goed te laten werken, is het belangrijk dat het manifest en de geleideformulieren van uw huidige plannen kloppen. Fouten hierin kunnen ertoe leiden dat gebruikers straks geen of onjuiste informatie te zien krijgen. Dat vermindert de kwaliteit van de (digitale) dienstverlening van uw organisatie!

Dit is het jaar om uw huidige plannen te controleren en (indien nodig) te corrigeren. Er zijn inmiddels mooie tools beschikbaar waarmee de bestaande planvoorraad automatisch wordt gecontroleerd op enkele veel voorkomende fouten. Ga aan de slag met opruimen. We helpen u graag bij deze opschoonactie!

Niek van den Berg

Niek van den Berg

Geo-informatiekundige

Contact