• Home
  • Actueel
  • Komst attractiepark Streeckerij de Betuwe belangrijke stap dichterbij

Komst attractiepark Streeckerij de Betuwe belangrijke stap dichterbij

strekerijdebetuweOp 20 januari jl. is het bestemmingsplan voor Streeckerij de Betuwe vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Tiel. Het bestemmingsplan maakt een attractiepark mogelijk dat de lokale fruitteelt als thema heeft. Het attractiepark is een droom die werkelijkheid wordt voor de lokale fruitteler Aart Blom, die proeven, beleven en kopen centraal wil stellen. Bezoekers zullen in het nieuwe park een grote verscheidenheid aan streekproducten kunnen bewonderen, proeven en beleven. Ook zullen diverse streekartikelen ter plekke worden bereid en te koop worden aangeboden. Kinderen zullen er kunnen spelen op en met materialen/attracties die geïnspireerd zijn op de streek en er zullen seizoenafhankelijke activiteiten plaatsvinden (bloesem, oogst, etc.).

Op de website van het initiatief staan steunbetuigingen van lokale ondernemers en inwoners, waaronder van het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland. In de voorbereiding van het bestemmingsplan is een begeleidingsgroep geformeerd die kon meedenken over de uitgevoerde onderzoeken. Ook de gemeente Tiel staat achter het initiatief, aangezien het park bijdraagt aan de aantrekkingskracht van Tiel voor toeristen.

BügelHajema is trots dat wij een bevlogen ondernemer mochten ondersteunen zijn droom een stap dichterbij realisatie te brengen. Daarnaast is dit een uniek project wat niet elke dag voorbij komt in ons vak. Des te meer reden om trots te zijn op het resultaat dat er nu ligt!

Na de vaststelling kan er nog beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Hoe snel het park gerealiseerd kan gaan worden, is daar van afhankelijk.
Voor meer informatie over het initiatief en de mensen achter het initiatief: zie de website van het park https://streeckerijdebetuwe.nl/.

Ruben de Groot

Ruben de Groot

Adviseur voor de Leefomgeving

Contact