• Home
  • BügelHajema verbindt u verder met het keukentafelgesprek

BügelHajema verbindt u verder met het keukentafelgesprek

Onze ontwerpers zijn kunstenaars. Ze laten zich goed informeren en kunnen die informatie op basis van hun eigen expertise samensmeden tot een mooi en functioneel ontwerp.

Onze ontwerpers kunnen echter óók samensmeden wat andere zeggen, zonder dat ze zelf precies weten wat ze bedoelen. Dát doen we doorgaans  aan de keukentafel. De rol van ‘kunstenaar’ verandert daarmee tot ‘verbeelder’ en ‘verbinder’ van ideeën van anderen. Deze vorm van ontwerpen draagt bij aan consensus en draagvlak; ontwerpen in dienst van het proces.

Aan de keukentafel worden verhalen verteld (door de initiatiefnemer en door deskundigen), wordt geluisterd naar elkaar en wordt vervolgens gediscussieerd.
Aan de keukentafel vertelt onze ontwerper het verhaal over de plek, het ontstaan ervan en de kwaliteiten daarvan. In de discussie luistert onze ontwerper en verbeeldt vervolgens de verhalen van de anderen. Via het verbeelden worden verbindingen gelegd tussen de verhalen. Die verbindingen tekent onze ontwerper vervolgens als gezamenlijke uitkomst van de discussie.

Onze ontwerpers hebben in deze rol ruime ervaring opgedaan; ook bij de Nije Pleats.  Dit is een methode om (agrarische) bedrijven op een verantwoorde wijze ruimtelijk landschappelijk in te passen. Die methode werkt vanaf de keukentafel. Ons bureau is nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van de Nije Pleats-methode.

Nieuwsgierig naar onze werkwijze? Bekijk ons filmpje ‘Ontwerp op locatie’.

Nelleke Linthorst

Nelleke Linthorst

Adviseur voor de leefomgeving / communicatieadviseur

Contact