masterclass

Cursusaanbod Omgevingsplan

masterclassDe Omgevingswet krijgt handen en voeten. Dat moet ook, want in 2021 is het al zover. Werkt u al aan uw eerste omgevingsplan? Twee cursussen van BügelHajema bereiden u praktisch voor op het maken van een omgevingsplan. Aan de hand van voorbeelden en casussen wordt u ingewijd in de mogelijkheden die het omgevingsplan biedt, en u kunt meteen zelf aan de slag!

Beide cursussen kunnen aangepast worden aan uw organisatie, het kennisniveau van de doelgroep en de beschikbare tijd.

 

Maak een omgevingsplan in 3 dagen
Een omgevingsplan maken in drie dagen, dat kan! Aan de hand van een deelgebied (een casus) doorloopt u tijdens deze cursus alle mogelijkheden die u bij het opstellen van een omgevingsplan zal tegenkomen. Doen is leren. Onze ervaring is dat door het doorlopen van deze concrete keuzes veel inzicht ontstaat over het omgevingsplan en de mogelijkheden.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan het opstellen van regels en verbeelding. Er wordt een inhoudsopgave en een hoofdstructuur gemaakt voor uw omgevingsplan. Ook leert u wat de relatie is tussen het omgevingsplan en de omgevingsvisie, en andere instrumenten uit de Omgevingswet.

Lees meer...

Integratie van regels in het omgevingsplan
Ééndaagse cursus

Het omgevingsplan wordt het belangrijkste juridisch bindende instrument voor de fysieke leefomgeving. Alle regelingen die nu betrekking hebben op de fysieke leefomgeving moeten worden geïntegreerd in het omgevingsplan. Daarom is het omgevingsplan niet alleen het domein van de beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Ook andere collega’s, bijvoorbeeld medewerkers APV, en milieu- en waterdeskundigen moeten worden betrokken bij het opstellen van het omgevingsplan. Alle beleidsterreinen die betrekking hebben op de fysieke leefomgeving komen samen in het omgevingsplan. Integratie van regelgeving is daarom van groot belang.

Lees meer...

 

Tags: nieuws