Vacature

Ervaren ecoloog - Adviseur natuurwetgeving

(24-40 uur)


Onze omgeving, jouw functie

BügelHajema adviseert in verschillende aspecten van de fysieke leefomgeving. We houden ons bezig met thema’s/projecten op het gebied van onder andere gebiedsontwikkeling en energie en klimaat. Als ecoloog werk je bij ons in een multidisciplinair team met onder andere planologen, juristen en ontwerpers mee aan deze projecten. Je levert vanuit jouw expertise een bijdrage.

Concreet zijn jouw taken:

 • Het adviseren en het verrichten van onderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming en provinciaal beleid (Natuur Netwerk Nederland).
 • Het zowel schriftelijk als mondeling helder formuleren van adviezen en onderzoeksresultaten (onder andere natuurtoetsen, vergunnings- en ontheffingsaanvragen, voortoetsen, passende beoordelingen).
 • Ecologisch-juridische advisering in complexere projecten, richting zowel collega’s als externe opdrachtgevers (onder andere meewerken aan MER’s en stikstofvraagstukken).
 • Adviseren over landschappelijke inpassing en het creëren van een ecologische meerwaarde in projecten.

De ideale ecoloog; zo ben jij

Je bent een ervaren adviseur en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Passie voor ecologie is hierbij jouw drijfveer. Je bent ambitieus en gericht op het verder ontwikkelen van jezelf en jouw teamgenoten. Je hebt bij voorkeur ervaring met advisering in multidisciplinaire teams en bent niet bang om je eigen mening te geven. Je hebt een zelfstandige en flexibele werkhouding. Verder beschik je over creatief en innovatief vermogen en kan je de complexe materie van jouw vakgebied helder overbrengen.

Tot slot:

 • heb je een relevante opleiding op universitair niveau of hbo-niveau (bijvoorbeeld Bos- en Natuurbeheer, Biologie, Omgevingswetenschappen of Milieukunde);
 • heb je kennis van beschermde soorten, Natura 2000-habitattypen, Habitatrichtlijnsoorten en Vogelrichtlijnsoorten door werkervaring en/of hobby/vrijwilligerswerk;
 • heb je ervaring of affiniteit met natuurwetgeving en/of ecologisch-juridische vraagstukken;
 • ben je in bezit van een rijbewijs B.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, en ruime doorgroeimogelijkheden.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en een ruime verlofregeling.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarin jij je verder kan ontwikkelen.

Solliciteer en adviseer

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Hilde Vegelin (Concernmanager),
tel: 0592 - 31 62 06.

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, ontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206

Op de hoogte blijven van BügelHajema?

Informatie over nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied lees je in onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in!