Skip to main content

Wycher Wind

Ecoloog

Wycher is opgegroeid op het platteland, daar kreeg zijn interesse in de natuur alle ruimte om te ontwikkelen. Zodoende kwam hij terecht bij de opleiding Biologie aan de rijksuniversiteit Groningen (afstudeerrichting Ecologie & Evolutie).

Wychers passie binnen de ecologie ligt bij de kust- en mariene systemen, als hobbyduiker gaat hij dan ook regelmatig kopje onder in deze systemen. Maar ook andere onderdelen van het werkveld kunnen rekenen op zijn interesse. Zo heeft hij in zijn eerdere werkervaring veel gewerkt met vleermuizen, vogels en insecten/libellen.

Wycher denkt graag in oplossingen. Bij problemen ziet hij dan ook vooral de uitdaging om deze goed op te lossen, daar gaan de schouders wat hem betreft onder! Door te luisteren en zichzelf te verplaatsen in andermans situatie kan hij zaken objectief bekijken. Wycher is hierdoor een echte bruggenbouwer om mens en natuur dichter bij elkaar te krijgen. Als ecoloog kijkt hij graag naar wat er in samenwerking met andere partijen mogelijk is om Nederland stukje bij beetje mooier te maken.