Skip to main content
 • Interactief festivalterrein voor feestje van het Hoogheemraadschap

Interactief festivalterrein voor feestje van het Hoogheemraadschap

tent blauw

Een online festivalterrein voor een hoogheemraadschap met jubileum. Hoe vier je 900 jaar waterbeheer? Behalve veel echte activiteiten kan dit ook heel goed met een online festival, wat het hele jaar op ieder moment open is voor bezoekers!

 • Projectnaam:
  Interactief festivalterrein voor jubileum van Hoogheemraadschap
 • Jaar /jaren van uitvoering:
  2021-2022
 • Locatie:
  Online!
 • Opdrachtgever:
  Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
 • Projectleider/contactpersoon:

Richt je eigen terrein in, interactief en uitnodigend

Een interactief festival terrein zoals deze is volledig in te richten naar eigen smaak en inzicht. Serieuze onderwerpen over klimaatbeheersing en wateroverlast mengen zich eenvoudig met een leuke prijsvraag of een quiz. Zo is het terrein voor iedere bezoeker de moeite waard.

Elke maand voegen we items en nieuwe locaties toe, om het festival het hele jaar door interessant te houden.

Naast het online festival organiseert het Hoogheemraadschap ook het hele jaar door interessante evenementen samen met andere organisaties.

tent groen

Interactief festivalterrein

Een bisschop die in de vroege middeleeuwen besloot de Kromme Rijn af te dammen en zo begon met actief waterbeheer, zoals we dat nu nog kennen. De afdamming creëerde landbouwgrond, waar eerst moeras was. Dit jaar is deze gebeurtenis 900 jaar geleden. Reden voor een feest, dacht het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Want 900 jaar waterbeheer, dat is iets om bij stil staan!  

Om dit uitgebreid te vieren maakten we met het Hoogheemraadschap een interactief festivalterrein. Op 12 locaties in het werkgebied van het Hoogheemraadschap komen allerlei thema’s aan bod. Zo kan je binnenkijken in het hoofdkantoor van het waterschap, je vindt er informatie over waterbewust leven in de achtertuin en je kunt zien hoe de waterzuivering werkt.

Er worden ook het hele jaar door fysieke bijeenkomsten en festiviteiten georganiseerd. Op het festivalterrein kun je je hiervoor opgeven en bijvoorbeeld toegang krijgen tot een livestream om mee te kijken.

Jubileumjaar 2022

Het festivalterrein ontvangt gemiddeld 500 bezoekers per maand en staat in ieder geval tot begin 2023 online.

hdsr4

Links

Marijn Menger

Meer weten? Neem contact op met Marijn Menger

3D-specialist / grafisch vormgever
0592316206