Skip to main content
  • 3 ontwikkelrichtingen voor de nieuwbouwwijk Oldebroek West 3

3 ontwikkelrichtingen voor de nieuwbouwwijk Oldebroek West 3

De druk op de woningmarkt wordt alsmaar heftiger, ook in de gemeente Oldebroek. Met het afronden van nieuwbouwproject Oldebroek-West 2 staat fase 3 al op de agenda. In een enthousiast ontwerpteam zijn we de afgelopen tijd aan de slag gegaan met het ontwikkelen van drie ontwikkelrichtingen van de nieuwbouwwijk Oldebroek-West 3. Met als reden: de inwoners van Oldebroek hun voorkeur laten uitspreken over welke ontwikkelrichting het beste past bij hun Oldebroek.

Bekijk de digitale informatieomgeving

Om de drie ontwikkelrichtingen duidelijk te presenteren maakten we een digitale informatieruimte. Bewoners van Oldebroek konden zo de drie ontwikkelrichtingen inzien en hun voorkeur voor een favoriete richting uitspreken via een (digitale) enquête. Ook konden ze hun eigen tips en suggesties doorgeven. We lieten ook zien hoe de verschillende ideeën tot stand zijn gekomen.
Benieuwd naar de ontwikkelrichtingen? Bekijk ze via:
https://bugelhajema.maglr.com/3-ontwikkelrichtingen-oldebroek-west-iii

Een betrokken project

Zo werkten we de afgelopen maanden samen met een vijftal inwoners, een vertegenwoordiger van Oldebroeks Buurtbelang, de dorpsambtenaar en vakinhoudelijke medewerkers van de gemeente. Samen met diverse instanties zoals provincie, waterschap en woningbouwcorporaties werkten we drie ontwikkelrichtingen uit.
Bewoners hebben hun tips, suggesties en voorkeur doorgegeven. De raad van Oldebroek hebben we geïnformeerd over de uitkomsten.

De volgende stappen

Op verzoek van de raad werken we twee voorkeursvarianten uit. Deze rekenen we ook door. Zo kan er een goede keuze worden gemaakt. Na de zomer kiezen we de gekozen richting en werken we het uit naar een definitief ontwerp. Benieuwd naar de voortgang? Houd onze website en de digitale informatieruimte in de gaten.

Elsbeth Luning

Landschapsarchitect / stedenbouwkundig adviseur
Elsbeth heeft in de afgelopen jaren als landschapsarchitect en stedenbouwkundig adviseur gewerkt ...
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven van BügelHajema?

Informatie over nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied lees je in onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in!