Risicomanagement ter plaatse

PasfotoJanOosterkampalbertjan2Risicomanagement ter plaatse  

Wie: Jan Oosterkamp (jurist omgevingsrecht en directielid) en Albert Jan Meeuwissen (jurist omgevingsrecht)

Op locatie: Adviseur en procesbegeleider bij de nieuwe bestemmingsplannen voor de luchthaven Twente.

Achtergrond: Voor de gebiedstransformatie van en bij de luchthaven Twente worden nieuwe bestemmingsplannen opgesteld. Ruimtelijk complex door de vele functies en belangen. Procesmatig complex door de vele juridische verplichtingen.

Ingehuurd door: De gemeente Enschede en het Area Development Twente (Gemeenschappelijke regeling van de provincie Overijssel en de gemeente Enschede)

Verantwoordelijk voor: Bestuursrechtelijk risicomanagement. Albert Jan Meeuwissen is vanuit zijn specifieke luchthavenkennis betrokken bij de planvorming voor het vliegveld, terwijl Jan Oosterkamp wordt ingezet voor de bedrijventerreinen vanuit zijn ervaring met de flexibilisering van bestemmingsplannen.

Zeggen daarover: “We kunnen het totale pakket van werkzaamheden overzien. Met onze ervaring kunnen we op de dag dat we beginnen, meteen aan de slag. Ook bij dit soort complexe projecten.”

De opdrachtgever ADT zegt daarover: “Bügelhajema treedt namens ADT op als “verkenningsofficier” tussen gemeente en ontwikkelaars en levert inhoudelijke expertise. Zo vindt een goede belangenafweging en optimale afstemming plaats.”