Maura Terpstra

Ecoloog

Maura werkt sinds oktober 2019 als ecoloog bij BügelHajema in Assen. Afgestudeerd als biotechnicus aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden, heeft ze zich een praktische en doelmatige aanpak eigen gemaakt.

Maura is het liefste in het veld om onderzoek te doen. Ze staat bekend als gestructureerd, doortastend, meedenkend en in bezit het nodige doorzettingsvermogen. Vaardigheden die belangrijk zijn bij het werk als ecoloog. Ze werkt graag samen met opdrachtgevers om natuur te integreren in hun plannen, dit maakt ruimtelijke plannen mooier én duurzamer! Daarnaast krijgt ze energie van het samenwerken met collega’s. Bij BügelHajema, waar verschillende disciplines intensief samenwerken, is ze dan ook helemaal op haar plek. Het leidt tot heldere onderzoeksresultaten én plezier in je werk.

Eerder deed Maura al onderzoek naar het terreingebruik van kleine marterachtigen in het Drents Friese Wold. En al tijdens haar studie kreeg ze een bijzondere interesse voor vogels. Zo deed ze deed onderzoek naar de weidevogelstand in Friesland. Sinds 2017 werkt ze als vrijwilliger voor SOVON Vogelonderzoek Nederland, waarvoor ze vogeltellingen uitvoert. Daarnaast werkt ze vanaf 2018 als assistent vogelringer bij vogelringgroep Eastermar.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.