masterclass

Maak een omgevingsplan in drie dagen

Inhoud
Een omgevingsplan maken in drie dagen, dat kan! Aan de hand van een deelgebied (een casus) doorloopt u tijdens deze cursus alle mogelijkheden die u bij het opstellen van een omgevingsplan zal tegenkomen. Doen is leren. Onze ervaring is dat door het doorlopen van deze concrete keuzes veel inzicht ontstaat over het omgevingsplan en de mogelijkheden.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan het opstellen van regels en verbeelding. Er wordt een inhoudsopgave en een hoofdstructuur gemaakt voor uw omgevingsplan. Ook leert u wat de relatie is tussen het omgevingsplan en de omgevingsvisie, en andere instrumenten uit de Omgevingswet.

Het Rijk heeft voor het omgevingsplan een aantal verplichtingen opgelegd. Het wordt dan ook het belangrijkste juridische kader voor de fysieke leefomgeving. Maar, er is bij het opstellen van het omgevingsplan ook veel te kiezen. Hierover leert u alles tijdens deze cursus.

Doelgroep
Deze cursus kan incompany gegeven worden en daarmee aangepast worden aan uw organisatie of medewerkers. De cursus is geschikt voor:

  • planmakers en projectleiders;
  • beleidsmedewerkers binnen het domein van de fysieke leefomgeving, waaronder RO, milieu, veiligheid, water, erfgoed en ondergrond;
  • bestuursrechtjuristen;

Ook is de cursus interessant voor adviseurs en vergunningverleners van uitvoeringsdiensten.

 Wij bieden deze cursus ook aan via Berghauser Pont.

Heeft u interesse, of heeft u een vraag? Neem dan contact op met:

Albert Jan Meeuwissen

Albert Jan Meeuwissen

Jurist omgevingsrecht
Contact