• Training & cursus

Training & cursus

De trainingen en cursussen van BügelHajema bereiden je praktisch voor op de Omgevingswet! Werken met de Omgevingswet is vertrouwd terrein voor ons. Voor jou ook? We helpen je graag verder.  

 

Onze trainingen en cursussen kunnen we aanpassen aan iedere organisatie, het kennisniveau van de doelgroep en de beschikbare tijd. We leren je graag alles over de Omgevingswet! 

 

De Omgevingswet vraagt van ons allemaal een andere denk- en werkwijze. Van sectoraal naar integraal. Van ‘nee, tenzij...’ naar ‘ja, mits..’. Met het versimpelen van regels en het bundelen van wetten kunnen we nieuwe plannen makkelijker realiseren. Zo geeft de Omgevingswet ruimte aan leefomgeving. In onze training 'Integraal werken' maakt jouw organisatie deze omslag. 

Ben je benieuwd hoe je straks onder de Omgevingswet aan de slag gaat met principeaanvragen, terwijl de omgevingsplannen nog niet helemaal op orde zijn? Dan kan je aan de slag met onze training 'Gebiedsontwikkeling onder de Omgevingswet'. In drie dagdelen maken we je wegwijs in de mogelijkheden die de Omgevingswet biedt. Zo voorkom je stagnatie en frustratie.   

Werk je als gemeente aan het opstellen van omgevingsplannen? Dan is er veel te leren én te kiezen! Meld je met collega's aan voor een 'in company' cursus en maak een omgevingsplan. Aan de hand van een gekozen deelgebied (een casus) doorloop je tijdens deze cursus alle mogelijkheden die je bij het opstellen van een omgevingsplan tegenkomt. Doen is leren!