Skip to main content
  • Transitiefase omgevingswet

Transitiefase omgevingswet

Na jaren van voorbereiding ging begin 2024 de Omgevingswet van start. Zorgt deze transitiefase her en der voor kopzorgen? BügelHajema adviseert en begeleidt in deze transitie naar de Omgevingswet. Zo helpen we gemeenten lerend en werkend hun weg in de Omgevingswet te vinden.

Winst in de transitiefase

Hoe maken we Omgevingsplannen? Werkt het Digitaal Stelsel (DSO)? Zijn we in staat om vergunningen te verlenen binnen de wettelijke termijnen? En geeft onze Omgevingsvisie voldoende houvast?

Zijn deze zorgen herkenbaar? Dan is de adaptiefase een uitkomst. Een adaptiefase is een periode waarin de gemeente de tijd neemt om al lerend en werkend de weg te vinden in de Omgevingswet. Belangrijkste is dat niet alle energie naar het opstellen van een Omgevingsplan gaat. Dat kan later! Die energie kan een gemeente beter stoppen in het op orde hebben van de dienstverlening. Daar zijn zes belangrijke stappen voor nodig, waarover je hier meer leest.

Met de adaptatiefase bereid je je goed en grondig voor op de Omgevingswet. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jan Oosterkamp.