Vacature

Adviseur milieu

(24-40 uur)


Onze omgeving, jouw functie

Vanuit jouw vakkennis en vaardigheden ben jij in staat de impact van milieuvraagstukken in de fysieke leefomgeving duidelijk te maken. Intern en extern adviseer jij over de doorwerking van milieuvraagstukken op plan- en besluitvorming. Je denkt daarbij in mogelijkheden en je bezit de vaardigheid om binnen de geldende regelgeving de ruimte op te zoeken. Hiermee sla je een brug tussen collega’s die ruimtelijke plannen maken en ontwerpen.

Concreet zijn jouw taken:

  • Het geven van integraal vakinhoudelijk en strategisch advies over milieuaspecten in verschillende (typen) projecten. Ook met het oog op de veranderingen in het kader van de Omgevingswet, de ontwikkelingen rondom duurzaamheid en de energietransitie.
  • Het uitzetten (intern en extern) van benodigd milieuonderzoek en het vertalen hiervan naar adviezen voor ruimtelijke plannen (zoals stikstof, externe veiligheid, luchtkwaliteit, geluid en geur).
  • Acquisitie plegen of daar een bijdrage aan leveren.
  • Het begeleiden van collega-adviseurs die zich willen bekwamen in milieu-advies.

De ideale adviseur milieu; zo ben jij

Jouw werkwijze is pragmatisch, je bent resultaat- en oplossingsgericht, toont initiatief en bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een goede maatschappelijke en bestuurlijke antenne en samenwerken zit in je. Daarbij heb je een flexibele houding, een eigen mening en zoek je naar de verbindende oplossingen.

Je beschikt over een prima netwerk; jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Daarbij is het belangrijk dat je de complexe materie van jouw vakgebied helder kan overbrengen.

Concreet vragen wij:

  • minimaal hbo werk- en denkniveau en een relevante opleiding in de richting milieu, verkeer en/of mobiliteit;
  • circa 5 tot 10 jaar relevante werkervaring;
  • ervaring met het schrijven van beleid, rapportages en adviezen.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

  • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, en ruime doorgroeimogelijkheden.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en een ruime verlofregeling.
  • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarin jij je verder kan ontwikkelen.

Solliciteer en adviseer

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (senior adviseur Amersfoort),
tel: 06 - 224 63 660.

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206