Vacature

Ontwerper / Adviseur ruimtelijke kwaliteit


Ben jij een creatieve ontwerper met passie voor de toekomstige fysieke leefomgeving? Werk jij graag aan opdrachten om ons land klimaatbestendiger, groener en mooier te maken? Dan zoeken wij jou! Digitale teken- en ontwerpprogramma’s zijn voor jou vanzelfsprekend om je plannen beeldend mee uit te werken, en dat doe je het liefst in een creatief en multidisciplinair team.

Onze omgeving, jouw functie

Bij ons werk je in een breed, gevarieerd en gemotiveerd ontwerpteam van landschapsontwerpers en stedenbouwers. We werken gezamenlijk en bureaubreed aan ontwerpopdrachten. Je bent vraagbaak voor ontwerpvragen voor jouw collega’s die planoloog, ecoloog of jurist zijn. Samen werk je in een projectteam aan ontwerpopgaven en aan integrale opgaven waar ontwerp een onderdeel van het project is. Bijvoorbeeld een durzaam inrichtingsplan, een beplantingsplan of een creatieve invulling voor een zonneveld

Bij BügelHajema werken we op alle schaalniveaus: van omgevingsvisie tot stedenbouwkundig plan. Zo maken we plannen voor de inrichting van de openbare ruimte, erfinrichtingsplannen, maar ook visies op het gebied van cultuurhistorie, natuur- en landschapsontwikkeling. Elke vraag is anders en vraagt van jou een creatieve en innovatieve blik. Proces, participatie en duurzaamheid spelen bij onze projecten een belangrijke rol. 

Concreet zijn jouw taken:

 • Het zelfstandig of in samenwerking met anderen werken aan ontwerpopgaven en adviesvragen in de fysieke leefomgeving.
 • Het helder en to-the-point communiceren over jouw projecten en werkzaamheden in woord en natuurlijk in beeld.

De ideale Ontwerper/Adviseur; zo ben jij

Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen. Passie voor jouw vakgebied is hierbij jouw drijfveer. Je hebt een eigen mening en zoekt naar de verbindende oplossingen. Je bent toegankelijk en contactrijk: jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Je voelt je thuis in een commerciële omgeving.

Verder:

 • heb je een relevante opleiding op hbo-niveau of universitair niveau (in de richting van landschapsarchitectuur/stedenbouw; WUR Wageningen, TU Delft of vergelijkbaar);
 • heb je minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • beschik je over kennis van het vakgebied (ruimtelijke ordening, stedenbouw/landschap) en ben je in staat die kennis in de praktijk toe te passen;
 • beschik je over aantoonbare ontwerpvaardigheden en een goede schrijfvaardigheid;
 • heb je ervaring met digitale teken- en opmaakprogramma’s (zoals Vectorworks, Illustrator, InDesign, Photoshop);
 • heb je bij voorkeur kennis van GIS.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring, en ruime doorgroeimogelijkheden.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en een ruime verlofregeling.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarin jij je verder kan ontwikkelen.
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband).
 • Standplaats: Amersfoort, Assen of Leeuwarden.

Solliciteer en word lid van ons ruimtelijk ontwerpteam!

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (033 - 465 65 45).

Ben je benieuwd naar hoe wij als ontwerpteam werken? Hier lees je meer over ons! 

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206