Skip to main content

Vacature

Startende jurist Omgevingsrecht


Sta je in de startblokken om als beginnend jurist aan de slag te gaan? Of heb jij je eerste stappen als jurist al gezet en ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Wij zoeken een betrokken en enthousiaste starter, die verder wil werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de leefomgeving! Duik bij ons in een wereld waar het omgevingsrecht samensmelt met duurzaamheid, gebiedsontwikkeling en ruimtelijk ontwerp.

Heb je al ruime ervaring als jurist? Dan praten we ook graag verder met jou! Hier lees je meer! 

Onze omgeving, jouw functie

De leefomgeving, dat is ons domein! We houden ons bezig met projecten op het gebied van onder andere ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en energie. Actuele maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, stikstof en woningbouw staan in het hart van onze dagelijkse praktijk. Ons specialisme is de brede blik. Dat betekent dat je als jurist bij ons in een multidisciplinair team werkt, samen met planologen, ontwerpers en andere specialisten.

Kom jij als jurist ons bureau versterken? Als enthousiaste adviseur sta jij klaar om mee te werken in de advisering aan een breed scala aan opdrachtgevers. Je werkt mee aan ruimtelijke plannen en bent geïnteresseerd in het meedenken over nieuwe oplossingen. Je leert bij ons bureau de werkpraktijk in al haar facetten kennen. Ervaren collega’s begeleiden jou.

Je bent benieuwd naar de mogelijkheden die de Omgevingswet ons brengt en je werkt graag aan vernieuwende projecten die hieruit voortkomen. Als bureau werken we bijvoorbeeld aan een nieuw omgevingsplan voor een grote woonuitbreiding of aan een Programma Vitaal Platteland. Projecten waar we graag jouw bij betrekken!  

Concreet zijn jouw taken:

 • Je werkt in teamverband aan projecten of producten op het gebied van het omgevingsrecht en de fysieke leefomgeving. 
 • Je kan zelfstandig vraagstukken oppakken en behandelen voor projectleiders.
 • Je werkt mee aan het geven van juridisch advies aan overheden, ontwikkelaars en particulieren.
 • Je houdt voor en samen met collega-juristen de ontwikkelingen in je vakgebied bij.

De ideale jurist Omgevingsrecht; zo ben jij

Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen, ook samen met je collega’s. Je interesse ligt bij de fysieke leefomgeving en alles wat zich daarin afspeelt. De actualiteit volg je op de voet, maatschappelijke ontwikkelingen zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden met ons werk.

Je bent nieuwsgierig én een beetje eigenwijs, je zoekt graag de verbindende oplossingen en de dialoog. Jouw werkhouding en enthousiasme zorgen ervoor dat mensen graag met je samenwerken.

Verder:

 • heb je een studie Nederlands recht met een relevante specialisatie (omgevingsrecht/
  bestuursrecht), of een soortgelijke opleiding, afgerond;
 • heb je misschien al wat ervaring in het vakgebied als jurist omgevingsrecht;
 • heb je affiniteit met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • werk je graag in teamverband aan projecten;
 • ben je commercieel en oplossingsgericht ingesteld.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. We zoeken elkaar op en gebruiken mogelijkheden om elkaar aan te vullen. Je hebt ruime mogelijkheden om in je werk de accenten te leggen die bij jou passen. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Marktconforme salarisschalen. We kijken aan de hand van onder andere opleiding en werkervaring naar een passende inschaling.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en een ruime verlofregeling.
 • Ruimschoots mogelijkheden om je te ontwikkelingen en te specialiseren
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving waarin je werkt in een multidisciplinaire omgeving.
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband).
 • Standplaats Assen of Leeuwarden (in overleg).
 • Hybride werken; een prettige en flexibele benadering ten opzichte van werken vanuit huis of op kantoor.

Solliciteren kan! 

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Hilde Vegelin (Concernmanager), tel: 0592 - 31 62 06.

Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij ons bureau? Bekijk dan ook dit filmpje!

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206