Skip to main content

Vacature

Stedenbouwkundige

(24-40 uur)


Ben jij de visionaire stedenbouwkundige die de stad van morgen vorm wil geven? Of ben je het sprankelende talent dat barst van de creativiteit en de drang heeft om vernieuwend te zijn? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons inspirerende team!

Jij bent een stedenbouwkundige met ervaring, of een veelbelovend talent in ontwikkeling. Je deelt je kennis graag met gelijkgestemde professionals zoals landschapsarchitecten, planologen, ecologen en juristen. Je bent een teamspeler die zich thuis voelt in onze democratische, platte organisatie.

Ben jij klaar om jouw stempel te drukken op de toekomst van stedelijke en landelijke ontwikkeling? Dan verwelkomen we jou met open armen!

Ontwerpen bij BügelHajema

Bij BügelHajema werk je in een breed, gevarieerd en gemotiveerd ontwerpteam van stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers. We werken gezamenlijk aan ontwerpopdrachten waarin duurzaamheid, natuurinclusiviteit, innovatie, klimaatadaptatie, leefbaarheid en gezondheid centraal staan.

Daarnaast ben je de vraagbaak voor jouw collega’s die planoloog, ecoloog of jurist zijn. Met hen werk je in een projectteam aan stedenbouwkundige ontwerpen en aan integrale opgaven waar ontwerp een onderdeel van het project is. Bijvoorbeeld een stedenbouwkundig ontwerp en inrichtingsplan voor de nieuwe woonwijk Swifterbant Zuid. Of een masterplan voor de landschappelijke en stedenbouwkundige invulling van De Hoven. Deze nieuwe woonwijk met een dorps karakter in Zutphen werd opgesteld met een groots participatietraject.

Bij BügelHajema werk je op alle schaalniveaus: van omgevingsvisie tot stedenbouwkundig plan. Zo maak je plannen voor de inrichting van de openbare ruimte, erfinrichtingsplannen, maar ook visies op het gebied van cultuurhistorie, natuur- en landschapsontwikkeling. Elke vraag is anders en vraagt van jou een creatieve en innovatieve blik. Proces en participatie spelen bij onze projecten een belangrijke rol.

Wil je bijdragen aan een duurzame en veerkrachtige leefomgeving waarin klimaatbestendigheid een integraal onderdeel vormt? Voel je je thuis in een dynamische en interdisciplinaire omgeving, dan zijn we op zoek naar jou!

De ideale ontwerper; zo ben jij

Je bent ambitieus en wil je graag verder ontwikkelen. Passie voor jouw vakgebied is hierbij een drijfveer. Je hebt een eigen mening en zoekt naar de verbindende oplossingen. Je bent toegankelijk en weet je collega’s en opdrachtgevers aan je te binden. Je voelt je thuis in een commerciële omgeving en bent klant- en resultaatgericht.

Verder:

 • heb je een relevante opleiding op universitair niveau (in de richting van stedenbouw; Academie voor Bouwkunst, TU Delft of vergelijkbaar);
 • heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • beschik je over kennis van het vakgebied (ruimtelijke ordening, stedenbouw/landschap) en ben je in staat die kennis in de praktijk toe te passen
 • ben je creatief onderlegt en beschik je over aantoonbare ontwerpvaardigheden;
 • communiceer je makkelijk en heb je een goede schrijfvaardigheid;
 • heb je grafische ervaring met digitale teken- en opmaakprogramma’s (zoals Vectorworks, Illustrator, InDesign, Photoshop).

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s, we hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met uitzicht op een vast contract.  
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling, een ruime verlofregeling, reiskostenvergoeding en een NS-businesscard.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, met ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en specialisatie;
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband).
 • Landelijke bijeenkomsten met collega's waarin contact, inspiratie en kennisontwikkeling centraal staan.
 • Hybride werken; een prettige en flexibele benadering ten opzichte van werken vanuit huis of op kantoor.
 • Standplaats: in overleg

Solliciteer en word lid van ons ontwerpteam!

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (033 - 465 65 45).

Ben je benieuwd naar hoe wij als ontwerpteam werken? Hier lees je meer over ons. 

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206