• Ruimtelijk ontwerp

Ruimtelijk ontwerp

Ruimtelijke plannen maken we samen. Onze ontwerpers begeleiden een flexibel ontwerpproces, waarbij ze een globale verbeelding steeds verder uitwerken tot een uitvoerbaar plan. Zo creëren ze een gedragen plan. Hier lees je meer over hoe we dat doen.

De rol van ontwerper verandert in rap tempo. De tijd van één op één uitgewerkte blauwdrukken is allang voorbij. Bij ruimtelijke ontwerpen zijn de identiteit van het gebied, het bestaande landschap en de lokale ambities leidend. Bijvoorbeeld de oude waterlopen in een gebied, de lokale woningvraag, bijzondere agrarische functies of bedrijfsmatige ambities. We markeren in de plannen de gezamenlijke waarden die maatschappelijk worden gedragen. Dit zijn de uitgangspunten bij de verdere planuitwerking.

Omgevingsmanagement

Alle partijen die een belang hebben in een gebied, hebben daarbij een stem. Ook bewoners en ondernemers betrekken we bij de keuzes en het ontwerp. Ruimtelijk ontwerp gaat dan ook hand in hand met omgevingsmanagement. Onze kracht is het pakkend in beeld brengen van waarden, het inventariseren en koppelen van belangen en het verbeelden van kansrijke ontwikkelingsmogelijkheden. Zo ontstaat een masterplan, wat we steeds verder uitwerken naar een gedetailleerd schaalniveau.

Het visualiseren van plannen is daarbij een vak apart. Met realistische 3D-visualisaties brengen we plannen tot leven. Dit biedt ongekende mogelijkheden, om betrokkenen op een goede manier te informeren over nieuwe ontwikkelingen.


Onze kernwaarden bij ruimtelijk ontwerp

  • Ontwerp ondersteunt het proces, en andersom
  • Het ontwerp markeert heldere stappen in de besluitvorming
  • Het landschap is leidend
  • Duurzaam en klimaatadaptief
  • Van grote abstractie naar concreet en uitgewerkt
  • Altijd realistisch en technisch uitvoerbaar

Op de hoogte blijven van BügelHajema?

Informatie over nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied lees je in onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in!