Skip to main content
  • Ruimtelijk ontwerp

Ruimtelijk ontwerp

Bij BügelHajema zetten we ons in om ruimtelijke puzzels in Nederland op te lossen. Onze bevlogen landschapsontwerpers en stedenbouwers werken aan plannen met een vragende, kritische en onderzoekende houding. Ruimte in Nederland is schaars en de uitdagingen zijn groot. We zijn thuis op verschillende schaalniveaus; we maken ontwerpen voor zowel een woonerf als een visie voor een regio. We werken oplossingsgericht, pragmatisch en zijn soms eigenwijs in onze aanpak.

Bij ons zit je goed voor een ruimtelijk plan dat duurzaam en robuust is, klaar voor de toekomst! 


Met onze ontwerpers maak je een plan dat de buurt menselijker maakt en de straat groener. Met ons maak je een plan waarin het landelijk gebied waterbestendig blijft en het agrarisch erf zijn ruimtelijke kwaliteit behoudt. Bovenal zit je bij BügelHajema goed als je een plan wil dat robuust en duurzaam blijft in onze toekomst.

Proces en participatie

Bij BügelHajema werken we veel met participatieprocessen. We verbinden en verbeelden de wensen en belangen in een gebied tot één gezamenlijk plan. Een ontwerp dat zich als vanzelfsprekend voegt in de bestaande ruimtelijke context. Dit vraagt om een zorgvuldige analyse van het gebied. Wij houden het overzicht in dit soms chaotische proces, we verbinden partijen met gezamenlijke doelstellingen en adviseren vanuit onze ontwerpexpertise en kennis.

Zoek je ontwerpers die experts zijn in hun vak én communicatief sterk zijn? Dan zit je goed bij ons.


Het zijn projecten waar de sociale betrokkenheid groot is en de belangen divers, die ons inhoudelijk het meest boeien. We komen graag met de opdrachtgever en andere betrokken partijen uit op een hoog ambitieniveau. We streven naar een ruimtelijk plan dat duurzaam en inpasbaar is, dat functioneel is, en waar plaats is voor schoonheid en een eigen identiteit.

Projectteam

Als ontwerper werk je bij BügelHajema nooit alleen aan een project. In een projectteam werken we met elkaar aan het beste ruimtelijke ontwerp. Daarbij kunnen we terugvallen op de andere specialisten binnen ons bureau; juristen, ecologen of onderzoekers. Zo pakken we bij BügelHajema projecten integraal aan, en kunnen we snel schakelen door de korte lijnen binnen ons bureau.

Kunnen we iets voor je betekenen? Neem dan contact met ons op.