Skip to main content

Gabriëlle Bartelse

Landschapsarchitect BNT

Landschapsarchitectuur is voor Gabriëlle het mooist denkbare vak. Ze houdt ervan om door landschappen te dwalen, te luisteren en te onderzoeken naar wat zich in het landschap voordoet of afspeelt. Ieder landschap is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Gabriëlle heeft zich ontwikkeld tot een expert om die verhalen zichtbaar te maken in een landschappelijk ontwerp. Dit doet ze met ambitie, durf en met een contrastrijke inslag. Voor Gabriëlle is het ambacht van het vak landschapsarchitectuur het tonen van de ‘Genius Loci’, de ‘Geest van de Plek’. Dat doet ze op basis van enerzijds een vakinhoudelijke intuïtie en anderzijds door een grondige landschapsanalyse, op basis van een expertise van de wortels van het vakgebied.

Ieder landschap is uniek. Het doel van Gabriëlle is om bewust te zijn van deze uniekheid en de essentie ervan, door de seizoenen heen zichtbaar te maken en daarmee een landschap door en voor mensen te ontwerpen. 

Haar achtergrond en praktijk als landschapsarchitect combineert vakmanschap en professioneel pragmatisme met een breed filosofisch wereldbeeld. Hierdoor kan zij in haar werk de complexe werkelijkheid nabootsen door vrij denken af te wisselen met inhoudelijk filosofisch discussiëren. Ze is altijd op zoek naar de vraag achter de vraag en het streven naar ontwerpen waarin een symbiose ontstaat tussen de mens en zijn stedelijke of natuurlijke omgeving.

Gabriëlle werkt als landschapsarchitect en ervaren projectleider in de vestiging Amersfoort. Daarnaast begeleidt zij jonge collega’s binnen ons ontwerpteam. Hierbij maakt ze gebruik van haar brede ervaring vanuit het universitaire onderwijs.