Skip to main content

Vacature

Ecoloog / adviseur natuurwetgeving


Ons team Ecologie zoekt een nieuwe collega! Heb jij ook een passie voor alles wat leeft? Bij veel van onze projecten komen ecologische vraagstukken aan de orde, zoals een natuurtoets of een soortenonderzoek naar vleermuis. Je werkt de ene keer vanuit de natuurwetgeving, de andere keer vanuit de duurzame, ecologische kansen van een specifieke locatie.

Denk jij hier graag in mee? Dan beschrijft deze vacature jouw nieuwe baan!

Benieuwd naar de werkdag van een ecoloog bij BügelHajema? Hier lees je meer over wat jouw werk inhoudt.  

Onze omgeving, jouw functie

BügelHajema adviseert over verschillende aspecten van de fysieke leefomgeving. We houden ons bezig met thema’s/projecten op het gebied van onder andere ruimtelijke ontwikkelingen, duurzaamheid en energie. Ons specialisme is de brede blik. Dat betekent dat je als ecoloog bij ons in een multidisciplinair team werkt, samen met projectleiders en andere specialisten, zoals planologen, juristen en ontwerpers.

Ecologie is bij BügelHajema een onmisbare schakel in onderzoek en proces. In jouw werk ben je je bewust van de bredere context van het project. Je levert vanuit jouw expertise als ecoloog een belangrijke bijdrage! Jouw advies en onderzoek voldoen aan de Natuurwetgeving en je denkt graag mee over de juridische borging van ecologisch advies in onze planregels.

Als ecoloog bij BügelHajema zijn jouw taken:

 • Het verrichten van bureauonderzoek en veldonderzoek in het kader van de Wet natuurbescherming en provinciaal beleid (Natuur Netwerk Nederland).
 • Het helder formuleren van adviezen en onderzoeksresultaten (onder andere natuurtoetsen, vergunnings- en ontheffingsaanvragen, voortoetsen, passende beoordelingen).
 • Ecologisch-juridische advisering in complexe projecten, richting collega’s en externe opdrachtgevers (je werkt mee aan ruimtelijke plannen, milieueffectrapporten en diverse stikstofvraagstukken), bijvoorbeeld met begeleiding op locatie.
 • Adviseren over landschappelijke inpassing en het creëren van een ecologische meerwaarde in projecten, bijvoorbeeld voor duurzaam waterbeheer bij een bedrijventerrein of  een klimaatadaptief woningbouwproject.

Ecologie is bij ons bureau een onmisbare schakel, je levert vanuit jouw expertise als ecoloog een belangrijke bijdrage aan projecten.

De ideale Ecoloog; dit ben jij

Je bent een ervaren adviseur en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Als ecoloog heb je passie voor je vak. Je bent ambitieus en gericht op het verder ontwikkelen van jezelf en jouw teamgenoten. Je hebt bij voorkeur ervaring met advisering in multidisciplinaire teams. Je hebt een zelfstandige en flexibele werkhouding en bent niet bang om je eigen mening te geven. Verder kan je de complexe materie van jouw vakgebied helder overbrengen op collega’s en opdrachtgevers.

Tot slot:

 • heb je een relevante opleiding op universitair niveau of hbo-niveau (bijvoorbeeld Bos- en Natuurbeheer, Biologie, Omgevingswetenschappen of Milieukunde);
 • heb je kennis van beschermde soorten, Natura 2000-habitattypen, Habitatrichtlijnsoorten en Vogelrichtlijnsoorten door werkervaring en/of hobby/vrijwilligerswerk;
 • heb je ervaring of affiniteit met natuurwetgeving en/of ecologisch-juridische vraagstukken;
 • ben je in bezit van een rijbewijs B.

DSC 0197 web 2

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een klein en hecht team van enthousiaste ecologen. We hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Marktconform salaris. We kijken aan de hand van onder andere opleiding en werkervaring naar een passende inschaling.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en een ruime verlofregeling.
 • Ruimschoots mogelijkheden om je te ontwikkelen en te specialiseren.
 • Flexibiliteit in het inrichten van en invulling geven aan jouw werkzaamheden.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving waarin je werkt in een multidisciplinaire omgeving.
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband).
 • We bepalen in overleg jouw standplaats.

Solliciteren kan!

Herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Hilde Vegelin (concernmanager), tel: 0592 - 31 62 06.

 

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206