Skip to main content

Vacature

Milieuplanoloog

(24-40 uur)


Onze omgeving, jouw functie

De nieuwe Omgevingswet en de toenemende druk op de schaarse ruimte in Nederland zorgen ervoor dat ons werkveld in rap tempo verandert. Het is puzzelen hoe nieuwe ontwikkelingen een plek krijgen in ons land. En hoe we bestaande waardevolle functies goed beschermen. Milieuaspecten spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. Een goede, integrale afweging van technische en milieukundige randvoorwaarden is bij onze projecten cruciaal.

Lijkt het jou een uitdaging om in dit werkveld bij ons te werken als milieuplanoloog? Vanuit jouw vakkennis van planologische milieuaspecten adviseer je onze opdrachtgevers en onze eigen projectleiders in projecten en procedures. Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet. Je weet wat er speelt in de maatschappij en hoe belangrijk een gezonde leefomgeving is.

In je werk zijn met name de aspecten geluid, externe veiligheid en luchtkwaliteit belangrijke onderwerpen waar jij expert in bent. Je bent in staat om (complexe) informatie uit milieuonderzoeken te halen en deze informatie door te vertalen naar onze plan- en besluitvorming.

Concreet zijn jouw taken:

 • Het verdiepen in de milieuthema’s die relevant zijn voor de fysieke leefomgeving;
 • Het op de hoogte zijn van de milieukundige veranderingen die voortkomen uit de Omgevingswet (BKL, BAL e.d.);
 • Het actief informeren van jouw collega’s over nieuwe ontwikkelingen in milieuthema’s;
 • Het uitvragen en begeleiden van complexe milieuonderzoeken voor onze projecten;
 • Het (mee)schrijven aan plannen, het helder formuleren van conclusies en uitvoeren van eigen onderzoek;
 • Een bijdrage leveren aan acquisitie op het vlak van onderzoek en advies.

De ideale milieuplanoloog; zo ben jij

Als Milieuplanoloog ben je ambitieus en wil je je graag verder ontwikkelen. Je bent een teamspeler die graag in wisselend teamverband werkt aan uiteenlopende ruimtelijke opgaves. Je hebt een flexibele houding, een eigen mening en zoekt naar de verbindende oplossingen. Je beschikt bij voorkeur over een goed kennisnetwerk. Jouw communicatievaardigheden zorgen ervoor dat je collega’s en opdrachtgevers aan je weet te binden. Daarbij is het belangrijk dat je de complexe materie van jouw vakgebied helder kan toelichten en uitleggen.

Kortom:

 • je hebt een relevante opleiding op universitair niveau of hbo-niveau (zoals technische planologie of milieuplanologie);
 • je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie (dit is geen vereiste);
 • je houdt ervan om snel zelf verantwoordelijkheid te dragen in je werk;
 • je bent flexibel en veerkrachtig, je denkt in oplossingen;
 • je werkt graag in teamverband aan projecten.

Dit bieden wij jou

Bij BügelHajema werken we in een informele werkomgeving. Je komt bij ons in een team van enthousiaste collega’s. We hebben plezier in het werk dat we doen. We hebben oog voor elkaar; we inspireren en ondersteunen elkaar. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste balans tussen werk en privé.

Wat kun je verder van ons verwachten?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van opleiding en werkervaring.
 • Ruime doorgroeimogelijkheden in een richting waar jouw interesse ligt.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een winstdeling en een ruime verlofregeling.
 • Een enthousiaste en motiverende werkomgeving, waarin jij je verder kan ontwikkelen.
 • Medezeggenschap en inspraak als lid van ons algemeen bestuur (na 1 jaar dienstverband).
 • Hybride werken en standplaats in overleg.

Solliciteren kan! 

Ben je enthousiast en herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag jouw cv en motivatie t.a.v. Marlien de Jong (HR-manager), e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Henk Veldhuis (tel. 033 465 65 45) of Peter Bügel (tel: 0592 31 62 06).

Over BügelHajema Adviseurs

BügelHajema Adviseurs behoort tot de grotere onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van de fysieke leefomgeving en het omgevingsrecht van Nederland. Betrokkenheid van werknemers is bij ons belangrijk. BügelHajema is een democratische werkgemeenschap, onze medewerkers vormen samen het algemeen bestuur. We beslissen met elkaar over de ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Het resultaat: een platte organisatie met betrokken en enthousiaste collega’s, die met elkaar scherp en klantgericht kunnen opereren in de markt.

BügelHajema Adviseurs heeft vestigingen in Assen, Leeuwarden en Amersfoort. We maken ruimtelijke visies, stedenbouwkundige ontwerpen, landschapsontwerpen, ruimtelijke plannen en specialistische adviezen. Dit doen we voor zowel overheden als particuliere opdrachtgevers. We voorzien de opdrachtgever op innovatieve manier van gedegen advies en treden graag op als verbinder tussen de verschillende partijen.

Hilde Vegelin

Meer weten? Neem contact op met Hilde Vegelin

Concernmanager
0592316206